BLOMSTERSPRÅKET

Blomsterspråket


BLOMSTERSPRÅKET

FiolLojalitet 
ForglemmegeiErindring
FloksSamhørighet
Iris

Helse

KameliaTakknemlighet
KaprifolTroskap
LiljeRenhet
LiljekonvallLykke
NellikEkte kjærlighet
RoseDyd og skjønnhet
TusenfrydFelleskap
Hva betyr antallet?Hva betyr fargen?
1 blomst     Du er alt for meg.Mørkrøde blomster Jeg savner deg så
2 blomster  La oss reise bort sammenHvite blomster Jeg tror på renhet og jomfrulighet
3 blomster  Når kan jeg treffe deg igjen?Røde blomster Jeg teller dagene til vi møtes igjen.
4 blomster  Jeg ser opp till deg og er deg evig                       takknemligLilla blomster Jeg ønsker deg det beste i livet.
5 blomster  Jeg gjør hva som helst for deg.Orange blomster Jeg er din trofaste venn.
6 blomster  Jeg tviler på ditt ordBlå blomster Jeg vilel bli ved din side intill døden skiller oss ad.
7 blomster  Jeg elskar deg.Rosa blomster Jeg er forelsket  i deg og lover deg trofasthet.
8 blomster  Jeg vil aldri være utro mot deg så                       lenge jeg leverGule blomster Du er solen i mitt liv.
9 blomster  Jeg vil være alene med deg. 
10 blomster Vil du gifte deg med meg?Myrt ble forbundet med lykke og var derfor mye brukt i brudebuketter tidligere, gjerne formet som en liten hestesko og knyttet fast i silkebånd som hang ned fra buketten. Bruden kunne også sy små grener av myrt fast i sløret. Den symboliserte øm kjærlighetsglede?. ?ikke så rart at myrteplantene gikk i arv fra mor til datter da, kanskje?

Om appelsinblomsten som ble brukt i brudebuketter allerede for 300 år siden, ble det sagt at den symboliserte kjærlighetens makt eller alt vakkert?

Roser er røde, fioler er blå, druer er søte ? og du er likeså! Røde roser symboliserer den virkelig dype kjærligheten?

Filosofen Plutark (45-125 e.Kr.) mente at berøring av eføy gjorde menneskene mottagelig for positiv innflytelse, gode tanker og åpenbarelser?.  På blomsterspråket sier eføy ?vær trofast mot meg?

 Fra Persia stammer den første legenden om Forglemmegei. ?En engel ble dødelig forelsket i en ung pike og på grunn av dette, utvist fra Edens Hage. Engelen var ulykkelig og utrøstelig og gjorde ikke annet enn å gråte. Da kalte Allah engelen til seg og ga den en mulighet til å sone sin skyld og derved komme tilbake til de lykkelige tider i Edens Hage. For å oppnå dette skulle engelen plante Forlemmegei rundt i hele verden. Engelen var redd den ikke kunne klare denne store oppgaven og betrodde seg til sin pike. Hun beroliget Engelen og lovet å hjelpe til og følge med ham på denne lange reisen. Allah ble så rørt over den kjærlighet de hadde for hverandre at han besluttet at de begge skulle slippe inn i Edens Hage så snart Forglemmegei var plantet i hele verden??  På blomsterspråket betyr Forglemmegei vennskap ut over døden, kjærlige og ømme minner...

"Søte Margrete prestekrage!" sa han. "Du er den klokeste konen blant blomstene! Du kan spå! Si meg, får jeg den eller den? Og hvem får jeg? Når jeg vet det, kan jeg fly rett bort og fri!"  H.C. ANDERSEN: SOMMERFUGLE  Margeritten sier at et ømt blikk fra deg får meg til å glemme alt ondt...

?Den vakre gudinnen Venus hadde giftet seg med Vulkan, guden for ild og metall. Men dessverre for Venus kunne hun ikke holde ut å ha ham som ektemann. Først da Vulkan sto foran henne med en fiolkrans på hodet, ble hun så betatt at hennes kjærlighet slo ut i full blomst ?og de levde siden lykkelig sammen ?takket være fiolen??  Hvis din gave er en fiol uttrykker du beskjedenhet og respekt overfor mottaker på blomsterspråket?


 
hits